چه کسانی به دستگاه های کمک تنفسی نیاز دارند ؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه در صنعت کالا و تجهیزات پزشکی ،دستگاهای کمک تنفسی(اکسیژن ساز،سی پپ ،بای پپ ،ونتیلاتور ،نبولایزر ،بخور سرد،ماسکها ) در گروه تجهیزات تنفسی قرار می گیرند . 1- چه کسانی به دستگاهای کمک تنفسی نیاز دارند ؟ دستگاه تنفسی یکی از اصلی ترین ارگان های بدن انسان است فردی که دچار اختلال در تنفس حین خواب ...

3 دقیقه
0 دیدگاه
احیا گستر
زمان مطالعه: 3 دقیقه

در صنعت کالا و تجهیزات پزشکی ،دستگاهای کمک تنفسی(اکسیژن ساز،سی پپ ،بای پپ ،ونتیلاتور ،نبولایزر ،بخور سرد،ماسکها ) در گروه تجهیزات تنفسی قرار می گیرند .

1- چه کسانی به دستگاهای کمک تنفسی نیاز دارند ؟

دستگاه تنفسی یکی از اصلی ترین ارگان های بدن انسان است فردی که دچار اختلال در تنفس حین خواب می شود به طوری که تنفس وی به طور مکرر حداقل برای چند ثانیه قطع شده و به کلی نفس نمی کشد. در موارد حاد این وقفه تنفسی بیش از 100 بار اتفاق می افتد و به علت کمبود اکسیژن در بدن باعث فشار خون و خستگی شدید بعد از خواب می شود.

در مواردی حادتر سیستم تنفسی طبیعی فرد علاوه بر انسداد ،توانایی کافی برای منقبض و منبسط شدن را ندارند یعنی بیمار در عمل توانایی تنفس به صورت عادی را نداشته و ورود و خروج هوا به خصوص در حین خواب کامل انجام نمی شود. در این موارد که اکسیژن بدن بسیار پایین است حتی استفاده از کپسول یا دستگاه اکسیژن کمکی نمی کند ، زیرا دی اکسید کربن حاصل از جذب اکسیژن به علت عدم ورود و خروج کامل هوا در بدن باقی می ماند و می تواند فرد بیمار را به زودی به کما ببرد.
دستگاه CPAP یا BIPAP به نوعی تنها درمان این موارد است.
دستگاه های کمک تنفسی از طریق یک ماسک، هوا را با فشار مناسب وارد مجاری تنفسی می کند (عمل دم را انجام می دهد). سپس فشار را بلافاصله کاهش داده که باعث خارج شدن هوای جمع شده در ریه ها شده و عمل بازدم انجام می شود.

این دستگاه مانند ریه های فرد بیمار در خانه عمل می کند و نگرانیها از بابت تنفس فرد را برطرف می سازد بدون اینکه عوارضی مانند دارو و یا جراحی داشته باشیم.

2- نوع دستگاه های کمک تنفسی مورد نیاز فرد چگونه مشخص می گردد؟

انتخاب نوع دستگاههای تنفسی با توجه به پروسه تست خواب نتایج آزمایشات و نظر پزشک معالج صورت می گیرد،پارامترهای مهمی که پزشک و کارشناس در هنگام تنظیم دستگاه در نظر می گیرند شامل فشار دمی دستگاه ،فشار بازدمی ، تعداد تنفس در دقیقه ،نسبت زمان دم به بازدم ( جهت تنظیم میزان دی اکسید کربن خون ) میزان حجم هوایی که وارد ریه می گردد می باشد. تست خواب باید زیر نظر پزشک معالج ریه انجام شود.

3- کارایی و تنوع دستگاه تنفسی بای پپ :

بای پپ مدل S :

برای افرادی توصیه می گردد که تعداد تنفس آنها در دقیقه در بازه نرمال قرار دارد و نیازی به کمک دستگاه جهت تنفس اضافی ندارند.

بای پپ مدل ST :

این دستگاه بین 10 تا 50 تنفس در دقیقه ، به بیمارانی که تعداد تنفس اختیاریشان در بازه نرمال قرار نمی گیرد توصیه می گردد. در برخی موارد برای بالا بردن اکسیژن رسانی تعداد تنفس با صلاح دید پزشک افزایش می یابد. این مدلها دارای مد S نیز می باشند ، لذا به افرادی که بیماری پیش رونده داشته ( ALS ,MS , دیستروفی عضلانی ) این مدل از دستگاه توصیه می گردد.

مدل های هوشمند ( EVAPS )

این نوع با نام های تجاری مختلفی شناخته می شوند اما می توان گفت کارایی آنها نسبتا یکسان است ، به این شکل که با توجه به قد و وزن بیمار و حجم کیسه های هوایی و تعداد تنفس او در دقیقه خود دستگاه بصورت اتوماتیک و هوشمند با بدن او همسان سازی می گردد.

4- نکات جانبی که پیش از خرید دستگاه لازم است مورد بررسی و توجه قرار بگیرند:

مموری کارت : این دستگاه ها دارای یک ضبط کننده اطلاعات تنفسی می باشند ( اطلاعاتی مانند تعداد آپنه خواب به تفکیک نوع آن ، ساعت مفید خواب ، استفاده درست یا نادرست از ماسک ، بهمراه نمودار برای هر بخش بصورت مجزا ) پیگیری اطلاعات با استفاده از مموری کارت دستگاه به پزشک کمک خواهد کرد در صورت نیاز فرد فشار دستگاه را بالاتر ببرد و بلعکس هنگامی که فرد در روند بهبودی قرار دارد بتدیج فشار را کاهش داده تا وابستگی فرد به دستگاه را به حداقل برساند.

مرطوب کننده:

از آنجا که ورود فشار هوا باعث خشکی دهان می گردد وجود یک مرطوب کننده با قابلیت تنظیم درجه می تواند در راحتی بیمار بسیار اثرگذار باشد.شاید این امر در ابتدا چندان مهم بنظر نرسد اما در طول زمان خشکی دائم دهان هنگام خواب ، آزاردهنده خواهد شد و تمایل فرد به استفاده از دستگاه به تدریج از بین خواهد رفت.

کم صدا بودن :

از آنجا که بیمار ملزم به استفاده از دستگاه در طولانی مدت می باشد لذا کم صدا بودن دستگاه جهت حفظ آرامش بیمار از اهمیت بالایی برخوردار شد.

قابلیت حمل هنگام سفر :

کوچک بودن ابعاد،کم بودن وزن،کم صدا بودن ( تقریبا بی صدا ) و داشتن مجوز پرواز استفاده در مسافرت را آسان خواهد ساخت لذا باید در هنگام خرید به این موارد دقت کرد.

تخصص فروشنده : این مهم است که در زمان خرید،فروشنده ای را انتخاب نمایید که متخصص نصب وتنظیم دستگاه و آی سی یو کار باشد وتوصیه می شود صرفا یک فروشنده تجهیزات پزشکی دستگاه تنفسی نباشد چون شما بعد از خرید می خواهید با فروشنده داِِئم در ارتباط باشید وتنظیمات دستگاه را روی وضعیت بیمار تنظیم کنید و به سوالات شما پاسخ دهد و توجیه شما بر وضعیت دستگاه و احوالات بیماری که از دستگاه استفاده می نماید جزء بخشی از خدمات بعد از فروش می باشد.    

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.